Zorg huisdier online-afspraak kopfoto

Verzekeren van uw huisdier

Vindt u het een geruststelling te weten dat wanneer u naar de dokter of het ziekenhuis moet, uw zorgverzekeraar de rekening betaalt? Kunt u deze vraag met ja beantwoorden dan hebben wij goed nieuws voor u. Het is namelijk al enige tijd mogelijk om ook voor uw huisdier een ziektekostenverzekering af te sluiten. Voor een maandelijks betaalbare premie kunt u tot duizenden euro’s aan ziektekosten voor uw huisdier besparen.

Hoe werkt een huisdierverzekering?

U kunt kiezen uit een basispakket of een zorgpakket met een meer uitgebreide vergoeding. Daarnaast zijn er nog aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld een castratie of sterilisatie. Welk pakket het beste bij u past, hangt van meerdere factoren af, zoals de leeftijd en type huisdier, en vooral van uw persoonlijke wensen.

Welke verzekeraar kiest u?

Er zijn verschillende verzekeraars die een dierziektekostenverzekering aanbieden. Het is verstandig om de polis voorwaarden te vergelijken, zodat u een goede keuze kunt maken. Van de twee grote verzekeraars Proteq en Petplan hebben wij een aantal belangrijke verschillen voor u op een rijtje gezet.

Proteq (www.proteqdierenzorg.nl)

  • De eigen bijdrage is 19% per nota.
  • De rekening dient bij de dierenarts betaald te worden en door u zelf gedeclareerd te worden bij Proteq.
  • Er zijn geen aanvullende kosten als u elke nota apart declareert.
  • Voor nota’s vanaf €250 euro bestaat er een “Express service” waarmee een snelle verwerking van uw declaratie wordt gegarandeerd.

Petplan (www.petplan.nl)

  • De eigen bijdrage is afhankelijk van welke polis u kiest. Kijkt u op www.petplan.nl voor een overzicht.
  • U hoeft niet meer bij de dierenarts af te rekenen. De rekening wordt digitaal door de dierenarts doorgestuurd naar de verzekeraar. Voor niet verzekerde diensten en/of producten ontvangt u een factuur van Petplan.
  • Er zijn aanvullende kosten als u elke nota apart declareert (geldt niet als de dierenkliniek het voor u doorstuurt).

Als u voor een verzekering van Petplan kiest, kunt u voorafgaand hieraan via Dierenkliniek Zeist een Maand Gratis Verzekeren afsluiten. Hiervoor is een gezondheidscontrole nodig, uitgevoerd door de dierenarts. Aan deze gezondheidscontrole zijn geen kosten verbonden als uw dier gezond wordt verklaard. Na de Maand Gratis Verzekeren kan de verzekering voor uw huisdier naadloos doorlopen zodat uw dier van goede zorg verzekerd blijft!

Voor het maken van een afspraak voor een gezondheidscontrole of vragen kunt u ons bellen. Voor specifieke informatie over de zorgpakketten en vergoedingen verwijzen we u naar de klantenservice of de website van de zorgverzekeraars.