Chirurgie bij ons in de praktijk

Onze operatiekamer is voorzien van moderne apparatuur waardoor wij onder veilige omstandigheden voor de patiënt operaties kunnen uitvoeren. Er is mogelijkheid voor het toedienen van zuurstof en het gebruik van gasnarcose, dit is een mooie aanvulling op gangbare injectienarcose. Een bewakingsunit voor de ademhaling en de hartslag en het aanleggen van een waakinfuus tijdens de operatie behoort ook tot de mogelijkheden. Bij zware, pijnlijke ingrepen waarbij we opiaat narcose gebruiken kunnen wij onze patiënten beademen. Ook vooringrepen waarbij de borstholte moet worden geopend is dit essentieel.

De meest uiteenlopende operaties worden bij ons gedaan: zoals het castreren en steriliseren, maar ook andere weke delen chirurgie in het geval van trauma of tumoren. Bij oncologie komt vaak meer kijken dan alleen het ‘weghalen’ van het bultje. Het onderzoek dat ons vóór een operatie kan vertellen of een bult eventueel kwaadaardig is, cytologie (celonderzoek).

Vóórdat een dier geopereerd wordt, is het belangrijk dat deze is nagekeken door de dierenarts. Een dier moet in goede algehele conditie zijn. Om hierover meer informatie te verkrijgen kan voorgesteld worden om een bloedonderzoek te doen of een echo van hart of buikholte. Al deze onderzoeken zijn bij ons mogelijk waardoor uw dier ‘onder één dak’ de juiste zorg krijgt.